Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Νοτίου Τμήματος Νήσου. Α'

Όμιλος Κυθηρίων Ενεργών Πολιτών - ΟΚΕΠ- Χώρα Κύθηρα τ.κ. 80100  Για επικοινωνία, Μανόλης Δαπόντες, τηλ/φαξ: 27360.31208

(Αυτά τα σχετικά με το σχολείο που τα έχουμε αναρτήσει στην αρχή του blog, δεν τα διαγράφουμε γιατί δείχνουν την ιστορικότητα του σοβαρού αυτού προβλήματος)... 

                                Κύθηρα 28/5/2011 α.π. 159

                                             Δελτίο  Τύπου

Θέμα:  Εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Νοτίου Τμήματος Νήσου.

Το αίτημα δημιουργίας εξατάξιων δημοτικών σχολείων στο νησί είναι παλιό.
Έτσι οι αρμόδιοι κρατικοί  παράγοντες πριν από το 1998, αποφάσισαν να ιδρύσουν δύο τέτοια  δημοτικά σχολεία , ένα στο βόρειο νησί με έδρα τον Ποταμό ,και ένα στο Νότιο με έδρα τη Χώρα. Ζήτησαν τότε από τους αντίστοιχους προέδρους των Κοινοτήτων να τους υποδείξουν κατάλληλα για το σκοπό αυτό οικόπεδα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας δραστηριοποιήθηκε έγκαιρα, υπέδειξε συνολικά πέντε οικόπεδα εκ των οποίων αυτό στο Κτηνιατρείο εκρίθη με πρακτικό καταλληλότητας από τον Ο.Σ.Κ. ως το καταλληλότερο.Εν συνεχεία,  οι εδώ αρμόδιοι προχώρησαν στον αποχαρακτηρισμό του ως δασικού και  στην παραχώρησή του στον πιο πάνω φορέα (Ο.Σ.Κ.) από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας για την ανέγερση Σχολείου.

Δυστυχώς η κοινότητα  Ποταμού αδράνησε εντελώς, δεν έκανε τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, και  όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006 ήρθε στον Καποδιστριακό πια Δήμο Κυθήρων το κρισιμότατο για την ανέγερση του εξατάξιου Δημοτικού Σχολείου Νοτίου Τμήματος έγγραφο του Ο.Σ.Κ. το οποίο δημοσιεύεται στην επόμενη σελίδα, ζήτησε (οι εκπρόσωποί της στο Δήμο που ήταν και αρκετοί) και επέβαλε  στο Δήμο να μην κάνει καμία κίνηση, ούτε να απαντήσει σ’ αυτό, γιατί όπως πίστευαν, αν προχωρούσαν το  εξατάξιο του Νοτίου τμήματος και χτιζόταν, δεν θα τους έφτιαχναν ποτέ αυτό του Βορείου Τμήματος του νησιού.

Ύστερα από αυτά, το κρίσιμο  και πολύ σοβαρό αυτό έγγραφο του Ο.Σ.Κ. έμεινε αναπάντητο, στο συρτάρι του Δήμου για παρά κάτι μέρες ένα ολόκληρο χρόνο.

Διαβάστε το προσεχτικά, είναι όπως είπαμε στην αμέσως επόμενη σελίδα  και στη συνέχεια στην μεθεπόμενη σελίδα θα παραθέσουμε και άλλα ακόμη απαράδεκτα  καμώματα των αρμοδίων.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου