Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Απολογισμός έργου συνέχεια


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Κ.Ε.Π., ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ
                        ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ  ΜΑΣ.

Δε θα επαναλάβουμε πράγματα που γράφτηκαν πιο πάνω και κυρίως ότι με κάθε τρόπο επιδιώξαμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση.
 Δυστυχώς οι επίορκοι που άλλα έταξαν, άλλα υποσχέθηκαν και αν θέλετε άλλα ορκιστήκαν ότι θα κάνουν και άλλα η τίποτα έκαναν, μας ανάγκασαν να δημιουργήσουμε τον Όμιλο για να συνεργαστούμε μαζί τους και να τους βοηθήσουμε. Αυτοί θυμώσανε και μας ανάγκασαν να ασχοληθούμε εμείς με αυτά που αυτοί ήταν αρμόδιοι.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ  ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Α) Πριν καν συγκροτηθούμε σε σωματείο με, αγώνα, σταματήσαμε τον Ο.Τ.Ε. να στήσει το πυλώνα για τις κεραίες στο Τουρκοβούνι. Πίσω από το πνευματικό Κέντρο και το Μουσείο.
Β) Αγωνιστήκαμε για την απομάκρυνση  των  σκουπιδιών από την είσοδο της πρωτεύουσας του νησιού.
Γ) Για την εφαρμογή των διατάξεων που δεν επιτρέπουν διατήρηση οικόσιτων ζώων στους  παραδοσιακούς οικισμούς, τουριστικού ενδιαφέροντος κ.ά.
Δ) Παλέψαμε για το μεγάλο πρόβλημα τις άναρχης διαχείρισης  των μπαζών.
Ε) Κάναμε αγώνα για μια πιο ανθρώπινη- σωστή περίθαλψη στην πρωτεύουσα του νησιού.
ΣΤ’) Κάναμε τιτάνιο αγώνα για την διόρθωση της απαράδεκτης λήψης των κρατικών  καναλιών τηλεόρασης που την πληρώνουμε και δεν τη βλέπουμε.
Ζ) Καταπιαστήκαμε δυνατά με το μεγάλο πρόβλημα (ανεντιμότητα προς ζημιά γενιών παιδιών) του εξατάξιου Δημοτικού Σχολείου Νοτίου τμήματος του νησιού, που το ενέπλεξαν στα πλοκάμια του καταραμένου τοπικισμού, και τελικά το ματαίωσαν οι δωσίλογοι.  
Η) Μεγάλο αγώνα για τη διόρθωση του ζημιογόνου για τον τόπο ωραρίου επισκεψιμότητας του Κάστρου μας,, το οποίο από της προσαρτήσεως -1864- μέχρι το 2006 δεν έκλεισε ποτέ (ούτε και στην Κατοχή, αφού άλλωστε ήταν  κατοικούμενο), και μας το έκλεισαν τώρα. Ευτυχώς  επί τέλους η υπόθεση αυτή χάρις την κατανόηση κάποιων εμπλεκομένων βρίσκετε στο δρόμο τής διόρθωσης.   
Θ) Αγωνιστήκαμε για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Μουσείου
Ι) Για την υποχρέωση των ΔΕΚΟ να μην εγκαθιστούν εναερία δίκτυα- κολώνες κ.λ.π. αλλά υπόγεια δίκτυα όπως ορίζει ο νόμος
Κ) Αγώνα για την επαναφορά των κρουαζιερόπλοιων που είχαν φτάσει να φέρνουν στο νησί γύρω στους 250.000 τουρίστες ευρωπαίους από Απρίλη ως Σεπτέμβρη και για τα οποία δεν έχουν κάνει τίποτα για να τα ξαναφέρουν.
Για όλα τα πιο πάνω θα αναρτήσουμε έγγραφα προς ενημέρωσή σας και ακόμη πρόσκληση για
 συστράτευσή σας στον Ο.Κ.Ε.Π γιατί….όπως έλεγε η γιαγιά μου «αλίμονο σε όποιον δεν έχει
 νύχια να ξυστεί» κι’ ακόμη ότι, «ο λύκος έχει το σβέρκο του παχύ γιατί κάνει τη δουλειά του
 μοναχός του»

1 σχόλιο:

  1. Για την τεράστια πηγή πλούτου που είναι τα Κρουαζιερόπλοια, αυτό τον τελευταίο καιρό είδαμε στην τηλεόραση (μα δεν τα βλέπουν οι αρμόδιοι;;;) τι αγώνα κάνουν άλλοι Δήμοι για να τα προσκαλέσουν.
    Συγκεκριμένα είδαμε στην ΕΤ3 εκπομπή για την πρόσκληση τους στη Θεσσαλονίκη, σε άλλο κανάλι και σήμερα αυτό (6/5/2011) Ρεπορτάζ για τον αγώνα του Δήμου Βόλου για να πηγαίνουν και εκεί, Είδαμε την μεγάλη εκδήλωση από το «Kretta» για τη μεγάλη γιορτή που έκανε ο Δήμος Ηρακλείου προ ημερών όταν έπιασε στο λιμάνι του το πρώτο της χρονιάς. (3.500 επιβαίνοντες). Άλλο ρεπορτάζ από το KYDON, Όπου έδειξαν το Δήμαρχο Χανίων και τις προσπάθειές του για να πιάνουνε στη Σούδα, μάλιστα αυτός είπε πως για το σκοπό αυτό έχουν κάνει μελέτη για μεγάλη επέκταση κάποιου προβλήτα του λιμανιού την οποία ενέταξαν στο «ESPA» και περιμένουν χρηματοδότηση.
    Και ενώ αυτά συμβαίνουν αλλού, και ενώ εδώ τα βαπόρια αυτά είχανε φτάσει 128 την τελευταία χρονιά, σταμάτησαν ξαφνικά για το γνωστό λόγο. Και ενώ έξω από το νησί περνάνε κάθε μέρα από τα βόρια και τα νότια 8-10 τέτοια καράβια, εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα για να τα ξαναφέρουμε και όχι μόνο αυτό, αλλά χάσαμε και την ακριβοπληρωμένη μελέτη που είχε γίνει για το σκοπό αυτό.
    Το τραγικό είναι το ότι όταν κάποιος γνωστός μας παραπονέθηκε σε υψηλόβαθμο τοπικό παράγοντα, αυτός του απήντησε: «Ναι αυτά βοηθούσανε πράγματι εσάς εδώ, Χώρα- Καψάλι», Μα τόσο ανεγκέφαλοι είναι;;; Δεν μπορούνε να καταλάβουνε ότι…πρώτον: αν γίνει το κρηπίδωμα και δένουν τα βαπόρια θα βγαίνουν όλοι οι επιβάτες, (με τις βάρκες έβγαιναν οι μισοί αφού δεν μπορούσαν να βγουν με τη βάρκα ούτε οι ηλικιωμένοι, ούτε οι ανήμποροι) πρώτον λοιπόν θα βγαίνουν όλοι και δεύτερον, θα μένουν όλες τις ώρες που παραμένει το βαπόρι στο λιμάνι, (6-8 ώρες έμεναν) και έτσι θα έχουν χρόνο να δούνε όλο το νησί. Θα δουλεύουν, λεωφορεία, ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα «μηχανάκια» μαγαζιά τα πάντα. Τι να πω;;; Κρίμα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή