Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μπάζα συνέχεια...

Όπως είδαμε για το πρόβλημα του δρόμου προς ξενοδοχείο Ράϊκος αποφάσισαν  τότε   την  κατασκευή  δύο κιβωτοειδών οχετών (γεφυράκι) για να περνάνε τα νερά από κάτω. Δυστυχώς οι αρμόδιοι που ήταν όλοι ενήμεροι, δεν ενδιαφέρθηκαν να υλοποιηθεί.
Με το τεράστιο ζήτημα των  μπαζών εμείς υποδείξαμε να γίνει μια μελέτη δια της οποίας να προγραμματιστή κατασκευή μικρών φραγμάτων σε διάφορα ρέματα του νησιού -με τα μπάζα-, ώστε να κατακρατούνται το βροχόνερα που πάνε και χάνονται όλα στη θάλασσα κι έτσι να εμπλουτίζετε ο υδροφόρος ορίζοντας.
Δε βαριέσαι; Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Ακριβώς για αυτό το πρόγραμμα είχε έλθει εδώ και έκανε σχετική ενημερωτική ομιλία ο γνωστός αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, ο οποίος τότε ήτανε  εκλεγμένος πρόεδρος  της κοινότητας Απείρανθου Νάξου, στην οποία είχε εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα αυτό. 
Το πρόβλημα τις διαχείρισης των μπαζών που είναι τεράστιο παραμένει άλυτο και γίνεται μ’ αυτό «της διεφθαρμένης». Μάλιστα στις 18 του μήνα (Μάιος 2011) θα γίνει δικαστήριο με κατηγορούμενους Δημοτικούς Άρχοντες για το πρόβλημα αυτό.
Ας βρούνε λύση οι κρατούντες. (Υπάρχουνε και άλλες λύσεις αλλά αυτά είναι για άλλες χώρες….Κρίμα στον τόπο!!!....         
        Θα προσθέσω ότι για το εν λόγω ζήτημα,   έχουν ανταλλαχθεί  πολλά έγγραφα,  όμως το  πρόβλημα μυρίζει απαίσια, από όπου κι αν το πιάσεις… άκρη δεν βρίσκεις.
   Τέλος νομίζουμε  ότι η  ιδέα δόθηκε, οπότε…άστα να χαθούνε!!!
                                            Από τον Ο.Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου