Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Και κάποιες ακόμη προσπάθειες για την περίθαλψη.

Η προσπάθεια αυτή άρχισε το φθινόπωρο του 2003 όταν είχε βρεθεί εδώ ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας, ο οποίος είχε κάνει μια συγκέντρωση στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο για να ακούσει τους πολίτες και να μάθει τα προβλήματα που μας απασχολούν. Του το θέσαμε υπ’ όψη.
 Η απάντηση που πήραμε τότε ήταν ότι δεν μπορούσαν να μας κάνουν κάτι γιατί ήταν σε εξέλιξη κάποιες εργασίες συντήρησης στο Νοσοκομείο και δεν είχαν χρήματα, μας πρόσθεσε όμως ότι καλό θα ήταν να του στείλουμε ένα υπόμνημα.
Έτσι λίγο μετά του στείλαμε το πιο πάνω αναρτημένο, με τις 162 υπογραφές. Τηλεφωνούσαμε από καιρού σε καιρό, όπου κάποια στιγμή μας είπαν να το στείλουμε στο Γ’  Π.Ε.Σ.Υ. που είναι πιο αρμόδιο.    
Αμέσως το στείλαμε εκεί με fax. (στις σελίδες που αναρτήθηκαν είναι οι αριθμοί fax κ.λ.π.
Κάποια κυρία Μεσολογγίτου μας βεβαίωσε ότι το πήρανε και θα το φροντίσουν. Βέβαια μας "γράψανε" κανονικά, όπως συμβαίνει συνήθως τα τελευταία χρόνια..
Αργότερα που έγινε Υπουργός Υγείας ο Ν. Κακλαμάνης του το πήγαμε μόνοι μας και το πρωτοκολλήσαμε στο πρωτόκολλο  του Υπουργού.
Περάσανε μήνες ενοχλούσαμε τηλεφωνικά, παίρναμε την απάντηση ότι δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε και το βιολί βιολάκι.  
Όταν έγινε Υπουργός Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος το πήγαμε και στο δικό του πρωτόκολλο, αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Το 2005 συναντήθηκα με κάποιο μεγολοπαράγοντα του κυβερνόντος τότε κόμματος, του οποίου με υπομονή το έθεσα υπ’ όψη. Με άκουσε προσεχτικά και Δήλωσε επί λέξει: «έχετε δίκιο πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε ότι, θα ήταν πιο εύκολο να μας κάνουν ένα ενισχυμένο αγροτικό ιατρείο με δύο γιατρούς και ασθενοφόρο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ενδιαφέρθηκε. Όμως, δεν έγινε τίποτα και μέχρι σήμερα είναι η κατάσταση που ζούμε. Πότε έχει γιατρό, πότε δεν έχει και βέβαια όταν έχει, αυτός είναι στο εδώ ιατρείο 09:00 με 13:30(;;;) κάθε Δευτέρα- Τρίτη και Πέμπτη- Παρασκευή. Τις Τετάρτες, πάει Λιβάδι Κάλαμο. Επαναλαμβάνω όταν υπάρχει γιατρός, γιατί υπάρχουν και μεγάλα χρονικά διαστήματα που δεν υπάρχει.
Είχαμε παρακαλέσει και την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και από εκεί μας δηλώθηκε αδυναμία.
Νομίζουμε ότι κάναμε το καθήκον μας, όμως η Πολιτεία είναι αυτή που είναί.
Δε θα το βάλουμε κάτω, αν και τώρα η κατάσταση είναι αυτή που βιώνουμε.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου