Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ομιλος Κυθηρίων Ενεργών Πολιτών


   Όμιλος Κυθηρίων Ενεργών Πολιτών  ΟΚΕΠ- Χώρα Κύθηρα τ.κ. 80100    
   Για επικοινωνία, Μανόλης Δαπόντες, τηλ/φαξ: 27360.31208 και 6977500651
                          
                                                                              Κύθηρα 10/4/2011  α.π. 155

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ--   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:



Αγαπητοί συμπατριώτες, Τσιριγώτες και μη, αγαπητοί συνάνθρωποι, αγαπητοί Χριστιανοί.(;;;) Αναγκαστήκαμε να ιδρύσουμε τον Όμιλο για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον γιατί πιστέψαμε τους κρατούντες που διαρκώς μας λέγανε και λένε ότι θέλουνε Ενεργούς Πολίτες (αμ δε!!). Και δεύτερον για να καλύψουμε τα τεράστια κενά και τις αδικίες που δημιούργησαν με το «Καποδίστρια οι προηγούμενοι και με τον Καλλικράτη οι σημερνοί. Πια κενά και ποιες αδικίες;;; Κυρίως το ότι, ούτε στον Καποδίστρια, ούτε και στο Καλλικράτη προέβλεψαν τη δίκαια και συμμετρική εκπροσώπηση όλων των παλαιών Κοινοτήτων που κατήργησαν. Έτσι και με το Καποδίστρια και με τον Καλλικράτη βλέπουμε από μια παλιά κοινότητα να εκλέγονται δύο, τρεις και περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι,(με δικαίωμα ψήφου) και από άλλες κανένας. Και μη μου πει κανείς για τα χωρίς δικαίωμα ψήφου τοπικά συμβούλια (με τον Καποδίστρια ) ή τοπικές κοινότητες (με τον Καλλικράτη) γιατί δεν έχουνε καμιά πέραση και δεν τους δίνει κανείς σημασία. (μόνο για να τους κουβαλήσουνε ψήφους τους θέλουνε). Και δεδομένου και του υπαρκτού δυστυχώς τοπικισμού ακολουθεί ένα όργιο αδικιών με διακρίσεις υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των αδυνάτων, που τελικά ζημιώνει ολόκληρο τον κάθε τόπο, αλλά καταλαβένουνε οι ανεγκέφαλοι, άρρωστοι, οπαδοί των κομμάτων;;; τα κομματόσκυλα;;;
Για καλλίτερη ενημέρωση θα πω και…- θα παραθέσω στη συνέχεια και έγγραφα- ότι και επί Υπουργού του Καποδιστρία, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και τώρα με τον Υπουργό του Καλλικράτη κ. Ραγκούση υποδείξαμε το σωστό αλλά ποιος σε ακούει;;;
Ποιο σωστό;; Απλά να αντιγράψουνε τις προηγμένες χώρες στις οποίες ο νόμος εκεί που έγιναν συγχωνεύσεις ορίζει, να εκλέγονται Δημοτικοί σύμβουλοι και όχι συνδυασμοί.
Πιο αναλυτικά: Αλλού, εκλέγουν ένα ή περισσότερους Δημοτικούς συμβούλους από την κάθε καταργημένη κοινότητα. Αυτοί οι εκλεγμένοι Δημοτικού σύμβουλοι εκλέγουν μεταξύ τους το Δήμαρχο. Μάλιστα αλλού ο Δήμαρχος επανελέγχετε- επανεκλέγετε κάθε χρόνο, αν είναι καλός και τα πάει καλά τον ξαναβγάζουν αν είναι «άχρηστος» τον αλλάζουν.
Εδώ, στη δύστυχη αυτή πατρίδα, δυστυχώς, η Χούντα των κομμάτων και των πολιτικών που βουλιάξανε τον τόπο, διορίζουνε υποψήφιο δήμαρχο προσκείμενο στο κόμμα τους, ο προσκείμενος στο κόμμα υποψήφιος Δήμαρχος διορίζει συνδυασμό προσκείμενων σ’ αυτούς προσώπων και έτσι τα κόμματα παίζουνε το πολιτικό τους παιχνίδι στην πλάτη του φτωχού κατοίκου της περιφέρειας καλώντας τον πολίτη να ψηφίσει προεπιλεγμένα από αυτούς δικά τους πρόσωπα.
Ο πρώτος λοιπόν λόγος που ιδρύσαμε τον Όμιλο ήταν η συστράτευση ενεργών πολιτών και ο δεύτερος για να καλύψουμε το τεράστιο κενό που προέκυψε από τα άχρηστα, αδύναμα και αδρανεί τοπικά συμβούλια, των οποίων προσφερθήκαμε με αγάπη και ειλικρίνεια να γίνουμε στενοί και ακούραστοι συνεργάτες και βοηθοί, αλλά αλίμονο, τα αφεντικά τους με καμία δύναμη δεν μας δεχτήκαν και όχι μόνο δεν χάρηκαν αλλά θύμωσαν κι όλα και μας άρχισαν σκληρό πόλεμο.
Στη συνέχεια παραθέτω εδώ το ιδρυτικό πρακτικό μας με τις 151 υπογραφές των ιδρυτικών μελών και τις 7 των μελών του ιδρυτικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα πούμε και θα δημοσιεύσουμε και όσα άλλα πρέπει για μια πλήρη ενημέρωση.






1 σχόλιο:

  1. Το σχόλιό μου είναι ότι όπως η χώρα μας τώρα τελεί κάτω από καθεστώς κατοχής από διάφορα αφεντικά και κρατούντες, έτσι και η περιφέρεια τελεί επίσης κάτω από καθεστώς κατοχής από τους κρατούντες οι οποίοι με διάφορα τερτίπια καταφέρνουνε και κλέβουνε την ψήφο του αδύναμου και μετά τους μιλάς και σε κοιτάνε αφ’ υψηλού, τους γράφεις και σε γράφουνε κανονικά. Κρίμα στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή